TARİHÇEMİZ

 

1. KADEME(İLKOKUL BİNASI):               

         1938 yılında Vali Lütfi Kırdar’ın büyük çabaları ile Beyoba ve Sazoba köylerinin birlikte kullanabilecekleri her iki köye yakın durumda bulunan bugünkü yerine yapılmıştır.1938-1939 öğretim yılında hizmete giren okul binası Sazobalı usta Hüseyin Değirmenci tarafından o günün şartlarına göre en sağlam bir şekilde yapılmıştır.Okul binası 1985 yılında onarım görerek büyük çapta yenilenmiştir. 

   

2. KADEME(ORTAOKUL BİNASI):

        

  Beyoba Ortaokulu 1976-1977 öğretim yılında kasabamız sınırları içinde bulunan Beyoba İhsan Ünlü İlkokulunun birinci katında eğitim-öğretime başlamıştır.Bu okuldaki eğitim ve öğretim 1983-1984 öğretim yılı sonuna kadar sürmüştür.

          Bu arada İhsan Ünlü İlkokulu binasının yapımının üstlenen İhsan Ünlü varisleri ortaokul binasının yapımı için Milli Eğitim Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne yazılı olarak başvurmuşlar Beyoba Belediyesi’nin göstermiş olduğu bu alana ortaokul binasını yaptırmışlardır.O günkü rayiçlere göre yaklaşık 14 milyon TL. ye mal olan okulun inşaatı kısa süre içersinde bitirilmiş İhsan Ünlü varisleri Gülfidan,Mehmet ve Bedri Ünlü tarafından Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’na eğitim ve öğretime hazır olarak teslim edilmiştir.

3. İLKÖĞRETİM OLARAK HİZMETE GİRMESİ:            

      Yapılan incelemeler sonunda uygun olduğu görülerek Beyoba İlkokulu ve Beyoba Ortaokulu birleştirilerek 15 Ekim 1990 tarihinde İlköğretim Okuluna dönüştürülmüştür.

       1990-1991 eğitim ve öğretim yılından bugüne kadar İlköğretim Okulu olarak eğitim ve öğretim sürdürülmektedir.

      Okulumuz 1-8. sınıfları 2010/2011 eğitim/öğretim yılında merkez binasında birleştirilmiş olup,eski ortaokul binasına anasınıfı taşınarak müstakil hale getirilmiştir.

      Okulumuz merkez binasına 2011 yılı yaz döneminde kalorifer döşenerek kaloriferli hale gelmiştir.

 

4. İLKOKUL VE ORTAOKUL OLARAK AYRILMASI:

 

            2012-2013 Eğitim/Öğretim Yılı başında okulumuz Beyoba İhsan Ünlü İlkokulu ve Beyoba İhsan Ünlü Ortaokulu olarak ayrılmıştır.

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi